Odhad nákladů podpory výroby elektřiny z fotovoltaických elektráren - případ Itálie, Francie a Belgie - Hromádka, Ondřej (2016)
Primární cíl diplomové práce je odhadnout hrubé přímé finanční náklady na podporu výroby elektřiny z fotovoltaických elektráren ve Francii, Itálii a Belgii. Vzhledem k dopadu státních politik na úroveň výše podpor se zabývám legislativami jednotlivých zemí a jejich vývojem v čase. Na základě vývoje zmíněného právního rámce pro podporu rozvoje fotovoltaiky a produkce elektřiny nových instalací dále stanovuji konečnou sumu nákladů. Jednotlivé výstupy poté porovnávám s daty z České republiky, Španělska, Německa, UK, Řecka či Slovenska.