Význam chemického průmyslu při tvorbě pracovních míst v ČR v letech 2008 -- 2015. - Solomon, Miroslav; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá významem chemického průmyslu při tvorbě pracovních míst v ČR v letech 2008-2015. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je popsán obecný vývoj chemického průmyslu ve sledovaném období s akcentem na pracovní trh. Druhá část se zabývá vzdělávacími institucemi v rámci chemického průmyslu. Třetí část zkoumá vybrané podniky chemického průmyslu a jejich spolupráci se vzdělávacími institucemi. Poslední kapitola se zaměřuje na budoucnost chemického průmyslu ČR s akcentem na vývoj jeho pracovního trhu v kontextu probíhajících technologických změn. Pomocí historicko-statistické metody je analyzován komplexní vývoj chemického průmyslu ČR. V částech popisujících možný vývoj je využito především odborných studií.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses