Analýza exportu zbrojního materiálu Škodových závodů do Jugoslávie ve 30. letech 20. století - Kárník, Jan; Skřivan, Aleš, 1973-; Jakubec, Ivan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Poloha Československa hrála v meziválečném období klíčovou roli pro rozvoj zde orientovaného zbrojního průmyslu. Zbrojní průmysl v Československu byl po vzniku Československa zastoupen především Škodovými závody. Na počátku 30. let byly zbrojovky značně ovlivněny hospodářskou krizí. Tyto podniky se ale s dopady hospodářské recese vyrovnaly daleko lépe než ostatní odvětví průmyslu. 30. Léta znamelana pro Škodovy závody nejenom hospodářské potíže, ale i nové příležitosti . Zakázky Škodových závodů byly v meziválečném období do velké míry ovlivňovány československou vládou. Ta používala hospodářskou politiku jako nástroj zahraniční politiky k upevnění svýh pozic uvnitř Malé dohody. Škodovy závody naopak využívaly československé zahraniční politiky k vlastní hospodářské expanzi.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses