Vývoj inkasa daně z nemovitých věcí v České republice - Krylová, Kateřina (2016)
Diplomová práce analyzuje vývoj inkasa daně z nemovitých věcí v období 2009 až 2015 ve vybraných obcích České republiky v členění podle typů pozemků a staveb. Pro analýzu jsem si vybrala některé obce Pardubického kraje: Litomyšl, Moravská Třebová, Vysoké Mýto, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová a Lanškroun. Dílčím cílem je analyzovat vývoj uplatňování koeficientů v jednotlivých městech s dopadem na výši inkasa daně a výpočet zvýšení inkasa pomocí koeficientů.