Formováni cen a výnosností obchodovatelných dluhopisů neobchodovatelných emitentů - "dluhopisové IPO" - Sushkova, Alina (2016)
Práce je zaměřena na problematiku primární emise dluhopisů nefinančními podniky na pražské burze. V teoretické časti byly uvedeny hlavní parametry cenných papírů, finanční ukazatele firem, které formují rizikovou prémii a možnosti volby bezrizikové základny. Praktická část představuje vyhodnocení cenotvorných faktorů na příkladu vybraných emisí uskutečněných na pražské burze.