Daně z osobních důchodů a korporací v Irsku - Dao, Trang (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovým systémem v Irsku, konkrétně jeho důchodovými daněmi a jejich komparací s jinými zeměmi Evropské unie. V první části je obecně definována osobní daň a korporátní daň v Irské republice. Následuje analýza daně z příjmu fyzických a právnických osob ve vybraných zemí Evropské unie, na základě které se jednotlivé systémy pak porovnávají s Irským. V poslední části se pomocí analogie vyhodnocují podobné znaky a odlišné znaky v systémech.