FATCA – praktická implementace v České republice - Hanáček, Tomáš; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce se zabývá mezinárodní výměnou informací o finančních účtech mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými pro daňové účely, známou pod názvem FATCA - Foreign Account Tax Compliance Act. Práce nejprve popisuje mezinárodní výměnu informací obecně a následně automatickou výměnu informací o finančních účtech FATCA v souvislosti s dopady na ČR. Podrobněji jsou rozebrány právní předpisy - tzv. Dohoda FATCA a Lex FATCA, které se v roce 2014 staly součástí českého právního řádu. Cílem práce je analýza procesu implementace Dohody FATCA a navazující legislativy v prvních letech účinnosti, a proto je v další části práce řešeno organizační zajištění agendy FATCA ve Finanční správě České republiky. Závěrečná část pak analyzuje identifikované problémy implementace a snaží se navrhnout jejich řešení. V kontextu současného vývoje v oblasti mezinárodní výměny informací o finančních účtech jsou uvedeny i souvislosti s později zaváděným společným standardem OECD - tzv. Common Reporting Standard.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses