Daňový systém Spojených států a možnosti implementace do daňového práva ČR - Janoutová, Alena (2016)
Obsahem mé diplomové práce je daňový systém Spojených států amerických. Pozornost je věnována nejen federálnímu zdanění ve Spojených státech amerických, ale i daním placeným na úrovni státu a municipalit. Hlavním cílem je analýza současného daňového systému USA, která obsahuje i má doporučení na zlepšení českého daňového systému např. zlepšení platební morálky či zvýšení právní jistoty občanů. Závěr práce obsahuje kompletní zhodnocení zjištěných poznatků. Na základě této práce by měl čtenář získat komplexní představu o charakteru daňového systému Spojených států.