Profitabilita pojištění motorových vozidel na českém pojistném trhu - Roblová, Eliška (2016)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením profitability pojištění motorových vozidel na českém pojistném trhu. V úvodní části je krátce popsán vývoj pojistného trhu spolu s aktuální legislativní problematikou a dále zhodnocení jeho primárních ukazatelů. Další část práce je zaměřena na kvantitativní analýzu trhu neživotního pojištění v období od roku 2003 do roku 2015. Třetí část práce se zaměřuje na produkty pojištění motorových vozidel a jejich charakteristiku. V závěrečných kapitolách práce zkoumá trh havarijního pojištění a povinného ručení s následným vyhodnocením jejich profitability na českém pojistném trhu prostřednictvím ukazatele kombinovaný škodní poměr.