Profitabilita pojištění motorových vozidel na českém pojistném trhu - Roblová, Eliška; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením profitability pojištění motorových vozidel na českém pojistném trhu. V úvodní části je krátce popsán vývoj pojistného trhu spolu s aktuální legislativní problematikou a dále zhodnocení jeho primárních ukazatelů. Další část práce je zaměřena na kvantitativní analýzu trhu neživotního pojištění v období od roku 2003 do roku 2015. Třetí část práce se zaměřuje na produkty pojištění motorových vozidel a jejich charakteristiku. V závěrečných kapitolách práce zkoumá trh havarijního pojištění a povinného ručení s následným vyhodnocením jejich profitability na českém pojistném trhu prostřednictvím ukazatele kombinovaný škodní poměr.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses