Účetní a daňové souvislosti transformace obchodních korporací - Hošek, Petr (2016)
Diplomová práce má za cíl na základě účetních a daňových souvislostí transformace obchodních korporací vymodelovat časové osy pro jednotlivé fáze přeměny, resp. fúze a rozdělení, a testovat jejich funkčnost na praktickém příkladu. Pro splnění tohoto záměru byla především v prvních dvou částech textu provedena analýza jednotlivých českých i zahraničních odborných publikací a článků, jakožto i české a evropské legislativy a judikatury. Dále byla využita komparace účetních a daňových souvislostí přeměn, resp. fúze a rozdělení, modelace časových os pro jednotlivé fáze transformace a testování na praktickém příkladu pro ověření funkčnosti. Závěr práce zhodnocuje použitelnost vymodelovaných časových os v praxi.