Účetní a daňové souvislosti transformace obchodních korporací - Hošek, Petr; Finardi, Savina; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce má za cíl na základě účetních a daňových souvislostí transformace obchodních korporací vymodelovat časové osy pro jednotlivé fáze přeměny, resp. fúze a rozdělení, a testovat jejich funkčnost na praktickém příkladu. Pro splnění tohoto záměru byla především v prvních dvou částech textu provedena analýza jednotlivých českých i zahraničních odborných publikací a článků, jakožto i české a evropské legislativy a judikatury. Dále byla využita komparace účetních a daňových souvislostí přeměn, resp. fúze a rozdělení, modelace časových os pro jednotlivé fáze transformace a testování na praktickém příkladu pro ověření funkčnosti. Závěr práce zhodnocuje použitelnost vymodelovaných časových os v praxi.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses