Ocenění společnosti NOVOKOV, spol. s. r. o., - Filouš, Michal (2016)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti NOVOKOV, spol. s r.o. Cílem ocenění je určení tržní hodnoty společnosti. Vlastní ocenění je provedeno na základě analýzy výnosů. Použita je metoda diskontovaných peněžních toků pro vlastníky a věřitele, DCF Entity. Diplomová práce začíná představením oceňované společnosti a pokračuje finanční analýzou, strategickou analýzou, vymezením provozně potřebného a nepotřebného majetku, prognózou generátorů hodnoty a finančním plánem. Závěrečná kapitola se věnuje samotnému ocenění, včetně určení vážených průměrných nákladů kapitálu.