Ocenění společnosti NOVOKOV, spol. s. r. o. - Filouš, Michal; Brabenec, Tomáš; Dvořák, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti NOVOKOV, spol. s r.o. Cílem ocenění je určení tržní hodnoty společnosti. Vlastní ocenění je provedeno na základě analýzy výnosů. Použita je metoda diskontovaných peněžních toků pro vlastníky a věřitele, DCF Entity. Diplomová práce začíná představením oceňované společnosti a pokračuje finanční analýzou, strategickou analýzou, vymezením provozně potřebného a nepotřebného majetku, prognózou generátorů hodnoty a finančním plánem. Závěrečná kapitola se věnuje samotnému ocenění, včetně určení vážených průměrných nákladů kapitálu.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses