Ocenění sázkové kanceláře SAZKA a.s. - Síleš, Radek (2017)
Cílem diplomové práce je výpočet tržní hodnoty vlastního kapitálu podniku SAZKA a.s. k 1. 1. 2015. K nalezení hodnoty podniku jsou využity tři metody ocenění, metoda DCF equity, metoda srovnatelných podniků a likvidační metoda, protože každá z nich je specifická svou metodikou výpočtu a nabízí tak různé pohledy na jeden podnik. Práce je rozdělena do 6 hlavních částí. V první části jsou uvedeny obecné informace k ocenění. Následuje část zabývající se historickou a současnou pozicí oceňovaného podniku. Dále práce obsahuje části, které tvoří kostru ocenění (strategická analýza, finanční analýza, prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu). V poslední kapitole je provedeno ocenění, které je syntézou dílčích výsledků jednotlivých metod ocenění.