Ekonomické faktory ovplyvňujúce popularitu vlády na Slovensku - Bialko, Matúš (2017)
Cieľom tejto diplomovej práce je zistiť, aký vplyv majú (hlavne) ekonomické faktory na popularitu vlády Slovenskej republiky. Pre potrebu tejto práce boli použité dáta z obdobia 2004-2016. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti sú popísané teoretické aspekty prístupu k popularite vlády, vrátane historického prehľadu vlád na Slovensku. Druhá časť je praktická, v ktorej je vysvetlená metodika k modelovaniu a taktiež samotné výsledky ekonometrickej analýzy. V závere práce sa uvádza záverečné zhrnutie dosiahnutých výsledkov.