Vztah zaměstnance a zaměstnavatele v účetnictví a v daních - Richtáriková, Paulína (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku vztahu zaměstnance a zaměstnavatele v oblasti účetnictví a daní. Provádí čtenáře procesem od vzniku pracovněprávního vztahu až po jeho ukončení. Stěžejní oblasti představuje daň z příjmu a sociální pojištění, z kterých jak pro zaměstnavatele, tak i pro zaměstnance plynou nejrůznější práva a povinnosti. V závěru práce je na modelové situaci demonstrován průběh pracovního poměru.