Současné trendy ve světovém a českém pojišťovnictví - Vakrčka, Pavel (2016)
Diplomová práce mapuje aktuální trendy ve světovém a českém pojišťovnictví. Zabývá se popisem původu práva, které utvářelo pojistný trh. Prostřednictvím dostupných dat je zde popsán aktuální stav pro jednotlivé kontinenty v několika kategoriích. Velká část je věnována především evropskému prostředí. Závěr obsahuje nejvýznamnější změny v legislativě, které v následujících letech významný m způsobem ovlivní pojišťovnictví.