Současné trendy ve světovém a českém pojišťovnictví - Vakrčka, Pavel; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Kábrt, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce mapuje aktuální trendy ve světovém a českém pojišťovnictví. Zabývá se popisem původu práva, které utvářelo pojistný trh. Prostřednictvím dostupných dat je zde popsán aktuální stav pro jednotlivé kontinenty v několika kategoriích. Velká část je věnována především evropskému prostředí. Závěr obsahuje nejvýznamnější změny v legislativě, které v následujících letech významný m způsobem ovlivní pojišťovnictví.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses