Ocenění společnosti po schválené reorganizaci - ocenění společnosti MSV Metal Studenka a.s. - Leja, Marek (2016)
Cílem této diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti MSV Metal Studénka, a. s. k 31. 12. 2015. Oceňovaná společnost se zabývá výrobou ocelových výkovků, výlisků a podsestav kolejových vozidel. V práci bude provedena finanční analýza společnosti a na základě strategické analýzy a generátorů hodnoty bude sestaven finanční plán, který poslouží pro výsledné výnosové ocenění společnosti. Hodnota společnosti bude stanovena na základě výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě APV a metody tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.