Ocenění společnosti po schválené reorganizaci - ocenění společnosti MSV Metal Studenka a.s. - Leja, Marek; Brabenec, Tomáš; Novotný, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti MSV Metal Studénka, a. s. k 31. 12. 2015. Oceňovaná společnost se zabývá výrobou ocelových výkovků, výlisků a podsestav kolejových vozidel. V práci bude provedena finanční analýza společnosti a na základě strategické analýzy a generátorů hodnoty bude sestaven finanční plán, který poslouží pro výsledné výnosové ocenění společnosti. Hodnota společnosti bude stanovena na základě výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě APV a metody tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses