Metodika stanovení převodních cen v ČR a USA - Horák, Štěpán (2016)
Cílem této práce je porovnat metodiku stanovení převodních cen v České republice a Spojených státech Amerických. Důvodem pro volbu těchto zemí jsou odlišné modely, kterými se státy řídí. Česká republika stanovuje převodní ceny podle modelu OECD. Spojené státy Americké stanovují převodní ceny podle vlastních stanov. Teoretická část práce je zaměřena na porovnání modelů a přístupů k metodikám stanovení cen. Praktická část je zaměřená na porovnání způsobu vypracování srovnávací studie podle obou modelů.