Metodika stanovení převodních cen v ČR a USA - Horák, Štěpán; Tepperová, Jana; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této práce je porovnat metodiku stanovení převodních cen v České republice a Spojených státech Amerických. Důvodem pro volbu těchto zemí jsou odlišné modely, kterými se státy řídí. Česká republika stanovuje převodní ceny podle modelu OECD. Spojené státy Americké stanovují převodní ceny podle vlastních stanov. Teoretická část práce je zaměřena na porovnání modelů a přístupů k metodikám stanovení cen. Praktická část je zaměřená na porovnání způsobu vypracování srovnávací studie podle obou modelů.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses