Konkurence a koncentrovanost v českém bankovnictví s využitím Competitive Intelligence - Matyášová, Daniela; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na konkurenci a koncentrovanost českého bankovního trhu s využitím nástrojů Competitive Intelligence pro udržení a získání konkurenční výhody. Hodnocení koncentrace na tuzemském bankovním trhu je založené na výsledcích ukazatelů, jako je koncentrační poměr a Herfindahl - Hirschmanův Index. Na základě zjištěné míry konkurence panující mezi subjekty působícími v tomto segmentu je pozornost věnována procesu konkurenčního zpravodajství, Competitive Intelligence, jehož vhodnou implementací do firemní struktury si banka může zabezpečit získání a ponechání konkurenční výhody. Nastíněny jsou možné oblasti zájmů, jejichž systematický monitoring bance umožňuje přijetí včasných opatření reagujících na pozměněnou strategii konkurentů i směřujících ke zlepšení vztahu s klienty.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses