Ocenění vybraného podniku - Hradcová, Petra; Hrdý, Milan; Kuchyňa, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. k datu 31. 12. 2014 na úrovni netto. Teoretická část práce se věnuje vymezení základních pojmů a postupů v oblasti ocenění podniku. V praktické části následuje představení společnosti z hlediska její činnosti, historie i vlastnických vztahů. Ve strategické analýze je popsán dosavadní vývoj trhu, jeho predikce, postavení společnosti na trhu a konkurenční pozice. Na tuto část práce navazuje finanční analýza, jež má za cíl zhodnotit finanční zdraví společnosti. Na základě toho je rozhodnuto o nekonečném trvání podniku. Zde byla vybrána výnosová metoda ocenění. Dále je provedena analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestaven finanční plán. Následuje ocenění samotné ocenění.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses