Analýza vybraných znaleckých posudků pro ocenění podniků v ČR - Švecová, Eliška (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou vybraných znaleckých posudků pro ocenění podniků v České republice. Jejím cílem je identifikovat nejvýznamnější nedostatky, kterých se znalci při zpracování posudků dopouštějí, a navrhnout postup, jak se těchto chyb vyvarovat. Analýza je provedena pomocí předem vybraných kritérií. Pro analýzu jsou vybrány posudky znaleckých ústavů i fyzických osob, jedná se celkem o 22 posudků z posledních dvou let. V závěru jsou shrnuty dosažené výsledky, zvýrazněny nejzávažnější nedostatky a navržena doporučení pro jejich odstranění.