Finanční analýza obce. - Vincenc, Jakub; Peková, Jitka, 1946-; Louda, Tomáš, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou rozpočtu obce Jiřice v období 2008 až 2015 a zkoumá význam rozpočtů územních samosprávných celků v rámci rozpočtové soustavy v souvislosti s nízkou občanskou participací. Práce konstatuje, že nízká participace ohrožuje efekty decentralizačních procesů. Na základě finanční analýzy znázorňuje obecné nedostatky některých dokumentů obce, demonstruje složitost seznámení se s hospodařením obce z pozice obyvatelů a dochází k závěru, že daná obec hospodaří se svými prostředky efektivně a ve veřejném zájmu.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses