Cloud computing ve firemním prostředí - Šíma, Josef (2017)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití cloud computingu ve firmách. Cílem práce je představit několik cloudových služeb a následně je porovnat a ohodnotit podle vybraných kritérií. Po uvedení teoretických vlastností této technologie, včetně jejich výhod a nevýhod, následuje podrobný popis produktů, na něž se tato práce zaměřuje. Konkrétně se jedná o Microsoft Office 365, G Suite (původně Google Apps) a Dropbox Business. V další části práce jsou pomocí rozhodovací analýzy Kepner-Tregoe všechny služby ohodnoceny v každém z vybraných kritérií. Hodnotí se zejména přehlednost uživatelského rozhraní, bezpečnost, ale i náročnost na nasazení ve firmě