Cloud computing ve firemním prostředí - Šíma, Josef; Přibil, Jiří, 1977-; Zelená, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití cloud computingu ve firmách. Cílem práce je představit několik cloudových služeb a následně je porovnat a ohodnotit podle vybraných kritérií. Po uvedení teoretických vlastností této technologie, včetně jejich výhod a nevýhod, následuje podrobný popis produktů, na něž se tato práce zaměřuje. Konkrétně se jedná o Microsoft Office 365, G Suite (původně Google Apps) a Dropbox Business. V další části práce jsou pomocí rozhodovací analýzy Kepner-Tregoe všechny služby ohodnoceny v každém z vybraných kritérií. Hodnotí se zejména přehlednost uživatelského rozhraní, bezpečnost, ale i náročnost na nasazení ve firmě
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: internet; cloud computing; Google; Microsoft Office 365 (software); Dropbox; management [obor dipl. práce]; Dropbox; diplomové práce; Internet; cloud computing; Google; Microsoft Office 365 (software); master's theses