Dlouhodobá hmotná aktiva v účetním zobrazení se zaměřením na daňové souvislosti - Krejčík, Martin (2017)
Tato diplomová práce se zabývá dlouhodobými hmotnými aktivy z účetního a daňového pohledu. Rozebrán je nejdříve základní teoretický a legislativní rámec a to jak z hlediska českého tak mezinárodního. Dále je rozebrán koloběh dlouhodobých hmotných aktiv, kde je detailně řešeno jejich pořízení, využití i vyřazení. V praktické části práce jsou uvedeny vybrané události, které se uskutečnily u společnosti zabývající se pronájmem nemovitostí a s dlouhodobými hmotnými aktivy přímo souvisí. Tyto skutečnosti jsou posléze okomentovány z účetního a daňového pohledu.