Dlouhodobá hmotná aktiva v účetním zobrazení se zaměřením na daňové souvislosti - Krejčík, Martin; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá dlouhodobými hmotnými aktivy z účetního a daňového pohledu. Rozebrán je nejdříve základní teoretický a legislativní rámec a to jak z hlediska českého tak mezinárodního. Dále je rozebrán koloběh dlouhodobých hmotných aktiv, kde je detailně řešeno jejich pořízení, využití i vyřazení. V praktické části práce jsou uvedeny vybrané události, které se uskutečnily u společnosti zabývající se pronájmem nemovitostí a s dlouhodobými hmotnými aktivy přímo souvisí. Tyto skutečnosti jsou posléze okomentovány z účetního a daňového pohledu.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses