Fúze obchodních korporací - Jechová, Lenka; Vomáčková, Hana; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tématem této diplomové práce jsou fúze obchodních korporací. V teoretické části práce jsou uvedeny přeměny obchodních korporací a její druhy. Nejrozsáhlejší část práce je věnována fúzím v českém prostředí. Jsou zde uvedeny výhody a nevýhody fúzí, motivy fúzí a formy fúzí. Dále je v textu rozepsán postup fúzí, specifika jednotlivých forem obchodních korporací a také účetní řešení fúzí. Pro lepší pochopení účetního řešení následuje modelový příklad. Součástí práce jsou také informace o podnikových kombinacích podle IFRS a US GAAP. Praktická část práce je o vybraných fúzích, u kterých zvažuji, zda společnosti postupovaly dle zákona a zda byly úspěšné.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses