Analýza zadluženosti podnikové sféry dle jednotlivých odvětví v letech 2011-2015 - Bělinová, Kristýna (2017)
Cílem diplomové práce je zjistit, zda jsou v rámci jednotlivých odvětví za období 2011 až 2015 preferovány jako hlavní zdroj financování cizí zdroje. Dále stanovit odvětví, které preferuje cizí kapitál nejvíce. Následně zvolit tři reprezentanty z tohoto odvětví a detailněji je analyzovat, určit optimální zadluženost. Podklady, které jsou pro tuto práci využity, mají výhradně charakter dostupných veřejných zdrojů. Práce je rozdělena na tři hlavní části. První, teoretická část vysvětluje ukazatele zadluženosti, teorie pro stanovení optimální zadluženosti a další pojmy, které jsou využity v části třetí, praktické. V rámci druhé části jsou popsána prostřednictvím klasifikace CZ NACE jednotlivá odvětví. Práce je ukončena závěrem, který shrnuje zjištěné poznatky.