Ocenění distribučních práv společnosti TROJA MOTO, s r.o. - Vízková, Kateřina (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je ocenění distribučních práv společnosti TROJA MOTO s r.o.. Odvozeným cílem je specifikace nehmotného aktiva (distribuční práva), včetně porovnání přínosů a nákladů, které z užití tohoto práva společnosti vyplývají. Pro ocenění distribučních práv aplikuji oceňovací metodu nadměrných zisků, která je vhodná pro ocenění specifických nehmotných aktiv. Stěžejní částí práce jsou strategická a finanční analýza, jejichž vyhodnocení je podkladem pro sestavení finančního plánu. V závěrečné kapitole je vyčíslena hodnota samotných distribučních práv.