Rozdělování obchodních korporací - Grohoľová, Alžběta (2016)
Hlavním cílem této práce je komplexně popsat problematiku rozdělování obchodních korporací. Je zde tedy řešen právní, účetní i daňový rámec rozdělování a vše je podloženo příklady z praxe. Z pohledu práva je zde největší prostor věnován zákonu o přeměnách, stanovení rozhodného dne a povinným náležitostem projektu přeměny. Z účetního hlediska je tato práce zaměřena na ocenění jmění a jeho zobrazení v účetnictví a odložené dani. Krátce jsou zde zmíněny i daňové povinnosti, převážně o dani z příjmů právnických osob. Část práce je věnována i příkladům z praxe a jejich analýze a porovnání.