Rozdělování obchodních korporací - Grohoľová, Alžběta; Vomáčková, Hana; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Hlavním cílem této práce je komplexně popsat problematiku rozdělování obchodních korporací. Je zde tedy řešen právní, účetní i daňový rámec rozdělování a vše je podloženo příklady z praxe. Z pohledu práva je zde největší prostor věnován zákonu o přeměnách, stanovení rozhodného dne a povinným náležitostem projektu přeměny. Z účetního hlediska je tato práce zaměřena na ocenění jmění a jeho zobrazení v účetnictví a odložené dani. Krátce jsou zde zmíněny i daňové povinnosti, převážně o dani z příjmů právnických osob. Část práce je věnována i příkladům z praxe a jejich analýze a porovnání.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses