Analýza úrovně znaleckých posudků pro výnosové ocenění podniku - Havlíková, Zuzana (2016)
Cílem této práce je ohodnotit kvalitu znaleckých posudků na výnosové ocenění podniku vytvořených českými znalci. Témata báze hodnoty, kvality finančního plánu a diskontní faktor jsou zkoumána na vzorku 110 posudků převážně z roku 2015. Důraz je kladen na metody a přístupy používané českými znalci a znaleckými ústavy a jejich porovnání s best practice v oboru oceňování podniku. Úsudek o úrovni znaleckých posudků je založen na splnění specificky vybraných kritérií. Výsledky jsou v některých částech porovnávány s výstupy z první diplomové práce na podobné téma z roku 2011. V závěru jsou uvedena doporučení, která by mohla pomoci úroveň znaleckých posudků v průběhu času dále zlepšovat.