Analýza úrovně znaleckých posudků pro výnosové ocenění podniku - Havlíková, Zuzana; Mařík, Miloš, 1947-; Kvíz, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této práce je ohodnotit kvalitu znaleckých posudků na výnosové ocenění podniku vytvořených českými znalci. Témata báze hodnoty, kvality finančního plánu a diskontní faktor jsou zkoumána na vzorku 110 posudků převážně z roku 2015. Důraz je kladen na metody a přístupy používané českými znalci a znaleckými ústavy a jejich porovnání s best practice v oboru oceňování podniku. Úsudek o úrovni znaleckých posudků je založen na splnění specificky vybraných kritérií. Výsledky jsou v některých částech porovnávány s výstupy z první diplomové práce na podobné téma z roku 2011. V závěru jsou uvedena doporučení, která by mohla pomoci úroveň znaleckých posudků v průběhu času dále zlepšovat.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses