Místní poplatky v ČR - Turek, Jan; Sedmihradská, Lucie; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce má za cíl zhodnotit plánovanou novelu zákona o místních poplatcích a ukázat změny, které mají nastat. Plánovaná novela do značné míry mění volnost obce při zavádění místních poplatků. Detailněji se zabývám dvěma poplatky - místní poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt a místní poplatek z ubytovací kapacity. Hodnocení plánované novely předchází analýza obcí, které vybírají výše zmíněné poplatky. Zaměřím se na jejich příjmovou stránku rozpočtu. První dvě kapitoly jsou teoretické. Obecně popisuji jak je v České republice tvořena struktura veřejné správy a jak se sestavuje rozpočet obce. Charakterizovány jsou jednotlivé místní poplatky a jejich legislativní rámec. Praktická část se věnuje analýze dvou místních poplatků u 10-ti vybraných obcí a jejich podílu na celorepublikových příjmech z místních poplatků. Závěrečná část práce zhodnocuje plánovanou novelu a ukazuje možné problémy, které by v budoucnu mohly nastat.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses