Analýza dopadů nízkých úrokových sazeb na hospodaření bank ve Švédsku - Hellová, Tereza; Dvořák, Petr, 1960-; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce s názvem "Analýza dopadů nízkých úrokových sazeb na hospodaření bank ve Švédsku" je vymezení podmínek bankovního podnikání a výkonnosti bank ve Švédsku. Hospodaření bank je sledováno zejména z pohledu dopadu politiky nízkých úrokových sazeb. Mezi sledované ukazatele v období let 2011 až 2015 patří zejména čistá úroková marže, ukazatele rentability a objem poskytovaných úvěrů. Sledováno je také bankami podstupované riziko, a to prostřednictvím ztrát z úvěrových operací a podílem rizikově vážených aktiv k celkovému objemu bankovních aktiv.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses