Migrační krize 2016 - Analýza současných a budoucích dopadů na ekonomiku ČR - Strýček, Jakub; Ševčík, Miroslav, 1958-; Pekárek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na kvantitativní a kvalitativní analýzu lidského kapitálu příchozích migrantů, skrze kterou je pomocí národohospodářských kalkulací odhalena konečná deficitní fiskální bilance. Výzkum je prováděn analýzou veřejně přístupných statistických dat a dotazováním neziskových agentur a ministerstev. Na těchto hodnotách je vystavěn model národohospodářských výpočtů zahrnující široké množství proměnných pro přesné vyčíslení veškerých dopadů migrační krize. Hlavním přínosem této práce je sestavení modelu s unikátním datovým základem, poskytující fiskální implikace migrační krize.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses