Faktory ovlivňující spokojenost doktorandů se zázemím pro studium - Paul, Miroslav (2017)
Diplomová práce se zabývá spokojeností studentů doktorských studijních programů se zázemím pro studium s využitím dat z výběrového šetření DOKTORANDI 2014. Cílem diplomové práce je nalézt faktory ovlivňující spokojenost doktorandů se zázemím pro studium a nalezení podobnosti studijních oborů doktorských studijních programů podle spokojenosti se zázemím. První část práce obsahuje popis vysokého školství se zaměřením na doktorské studijní programy, popis statistických metod použitých v analytické části a stručný popis šetření DOKTORANDI 2014. Analytická část práce hledá faktory mající vliv na spokojenost doktorandů se zázemím pro studium s využitím logistické regrese a rozhodovacích stromů. Dále pomocí shlukové analýzy určuje podobnost oborů studia doktorských studijních programů podle spokojenosti se zázemím pro studium.