Ocenění společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. - Varga, Matúš; Brabenec, Tomáš; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá odhadem tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. k 30. září 2016. Tržní přístup k ocenění v podobě metody srovnatelných společností a metody srovnatelných transakcí tvoří základ celého ocenění s největším dopadem na výsledný odhad hodnoty. Výnosové ocenění prostřednictvím metody DCF Entity je použito pro verifikaci závěrů učiněných na základě tržního přístupu. Použitá premisa nepřetržitého fungování podniku je podepřena detailní analýzou relevantního trhu, analýzou postavení oceňované společnosti na trhu vzhledem ke konkurenci a analýzou jejího finančního zdraví. Závěrem práce je jasně vymezený a zdůvodnitelný odhad rozpětí hodnoty oceňované společnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses