Analýza výkonnosti HZS ČR pomocí DEA modelů - Milnerová, Karolína; Jablonský, Josef, 1955-; Dlouhý, Martin, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá tzv. DEA modely (Analýza obalu dat), což jsou modely pro měření vzájemné efektivnosti rozhodovacích jednotek (tzv. DMUs). První část se zaměřuje na základní DEA modely (CCR model, BCC model) a je rozšířena o nový CH-CCR model, který uvažuje, že proměnné (vstupy nebo výstupy) jsou často silně korelované. V druhé části je zahrnut popis tzv. síťových modelů, který je následně aplikován na data HZS ČR (Hasičského záchranného sboru České republiky). Pomocí těchto modelů je tedy řešena efektivnost HZS ČR napříč kraji.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses