Bytová družstva z pohledu právního, účetního a daňového - Brokl, Tomáš; Randáková, Monika, 1966-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce si klade za cíl zhodnotit problematiku bytových družstev z pohledu právního, účetního a daňového. Část týkající se práva vychází ze zákona o obchodních korporacích a z nového občanského zákoníku. Pomocí souvislého aplikačního příkladu se práce snaží poukázat na specifika související s bytovými družstvy v oblasti daní a účetnictví, mezi která patří vyúčtování záloh, účtování o zálohách na běžný provoz družstva, účtování o dalších členských vkladech a o fondu oprav. V částech týkajících se daní je poukazováno na povinnosti vyplývající z daňových zákonů. Pro tuto práci byla stanovena následující hypotéza: Nájemné od členů družstva na pokrytí nákladů na běžný provoz není účtováno přes výsledek hospodaření.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses