Právní úprava distribuce finančních produktů retailového typu v České republice - Janata, Michal; Husták, Zdeněk, 1973-; Michalíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce analyzuje právní prostředí trhu finančních služeb ve vztahu k realitě distribuce retailových finančních produktů v České republice. Postupně popisuje stávající právní úpravu a nástroje regulace distribuční činnosti, současnou obchodní praxi v České republice a aktuální regulační iniciativy na národní i nadnárodní úrovni. Dále představuje vývoj regulace ve světle identifikovaných nedostatků legislativy, z nichž vyvozuje konkrétní závěry a doporučení pro posílení postavení spotřebitele a upevnění level-playing-field v distribuci napříč sektory finančního trhu. Problematika je zkoumána optikou postavení spotřebitele a jeho ochrany nejen v rámci jednotlivých finančních sektorů, ale i v oblastech jejich překryvů. Poznatky, závěry a formulovaná doporučení vychází z autorova teoretického studia ekonomických a právních východisek i vlastní podnikatelské praxe.
Vedoucí práce: Zdeněk Husták
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses