Kvalita úvěrového portfolia mikrofinančních institucí - Koutná, Barbora; Zetek, Pavel; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
První kapitola diplomové práce je úvodem do problematiky mikrofinancí. Zabývá se charakteristikou, cíli a sociálním významem mikrofinančních úvěrů, ale také vznikem a historií, kde mikrofinance poprvé pomáhaly a kdo se zasloužil o jejich rozvoj. Dále popisuje aktuální stav mikrofinančního trhu, jeho rozdělení a charakteristiky jednotlivých mikrofinančních regionů, z pohledu počtu mikrofinančních institucí, velikosti úvěrového portfolia a dalších hlavních znaků pro každý z regionů. Další kapitola je přehledem aktuálních trendů, které jsou typické pro mikrofinanční sektor. Jedná se o trendy v oblasti vývoje nových produktů, dělení mikrofinančních institucí na ziskové a neziskové, jaké zdroje financování jsou využívány, jakým směrem se vyvíjí regulace těchto institucí a zda se v čase mění kvalita jejich úvěrového portfolia. Poslední kapitola se věnuje právě úvěrovému portfoliu vybraných států Latinské Ameriky a Asie, kdy je pomocí regresního modelu testován vliv interních i makroekonomických proměnných na kvalitu úvěrového portfolia mikrofinančních institucí.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses