Komparace daně z nemovitých věcí v České republice a na Slovensku - Horký, Jakub (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na srovnání daně z nemovitých věcí v České republice a na Slovensku. Je popsána legislativa obou zemí se zaměřením na pravomoci municipalit. Dále je v práci srovnán význam daně zejména v obecních rozpočtech s výběrem města Plzeň a Košice. V poslední části je vypočítán komplexní příklad pro převedení legislativy do praxe a pro zjištění výsledné daně poplatníka s přihlédnutí na průměrnou mzdu pro daný kraj.