Komparace daně z nemovitých věcí v České republice a na Slovensku - Horký, Jakub; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na srovnání daně z nemovitých věcí v České republice a na Slovensku. Je popsána legislativa obou zemí se zaměřením na pravomoci municipalit. Dále je v práci srovnán význam daně zejména v obecních rozpočtech s výběrem města Plzeň a Košice. V poslední části je vypočítán komplexní příklad pro převedení legislativy do praxe a pro zjištění výsledné daně poplatníka s přihlédnutí na průměrnou mzdu pro daný kraj.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses