Mezinárodní toky kapitálu na pozadí normalizace měnové politiky Federálního rezervního systému - Hrabánek, Tomáš (2016)
Práce se zabývá vlivem normalizace měnové politiky v USA na mezinárodní toky kapitálu, se zaměřením na hrubé kapitálové toky do rozvíjejících se zemí. Úvodní kapitola představuje statistické zachycení kapitálových toků a teorii popisující principy jejich chování. Druhá kapitola podrobněji popisuje proces normalizace měnové politiky Federálního rezervního systému. Praktická část práce potvrzuje vliv normalizace na hrubý příliv kapitálu do třech vybraných rozvíjejících se zemí.